Pajottenland krijgt 100.000 euro aan steunmaatregelen voor kwetsbare doelgroepen

Foto ter illustratie.
Getty Images Foto ter illustratie.
De Vlaamse Regering werkte drie maatregelen uit om kwetsbare huishoudens extra te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Ook in het Pajottenland hebben deze maatregelen een positieve impact.

De gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen krijgen een eenmalige subsidie van de Vlaamse Regering om de gevolgen van de coronacrisis aan te pakken. Die dient om initiatieven in het kader van armoedebestrijding te ondersteunen, de genoemde gemeenten beslissen zelf op welke manier ze dit concreet aanpakken. De gemeenten krijgen hiervoor een subsidie van 49.000 euro. “Een welgekomen steun voor de mensen die de hulp het meest nodig hebben”, zegt Gooiks N-VA-fractieleider Steve Dehandschutter.

De Pajotse gemeenten kunnen ook nog eens rekenen op een eenmalige subsidie van 52.000 euro om via een consumptiebudget tijdelijk extra financiële ondersteuning te bieden aan kwetsbare gezinnen en alleenstaanden met een laag inkomen. Met deze maatregelen wil de Vlaamse Regering zowel de koopkracht van kwetsbare gezinnen versterken én de lokale economie zuurstof geven.