Man op dievenpad met neefje: 15 maanden cel

Baert Marc
Een Fransman is veroordeeld tot 15 maanden cel voor een inbraak in Pepingen. Opvallend: de man nam zijn minderjarig neefje mee op dievenpad. Die zal door de jeugdrechter berecht worden.

Op 18 november belde een inwoner van Pepingen de politie. Hij had een man met een snor naar de achterkant van een woning zien wandelen. Een jongere man was iets later aangekomen maar was ook naar de achterkant gegaan. Daarna waren de twee weggereden. De oplettende getuige kon nog meegeven dat ze in een grijze wagen met Franse nummerplaat reden. De politie deed een buurtonderzoek en trof de twee enkele kilometers verder in hun wagen aan. Het bleek te gaan om een man en zijn minderjarig neefje.

“We waren in Luik gaan feesten in een superdiscotheek. Daarna hadden we een hotel in Brussel geboekt. Ons geld was daarna helemaal op en daarom hadden we geld nodig. Dat hoopten we in de woning te vinden”, was de uitleg van de meerderjarige dader. Naar eigen zeggen hadden ze niets buit kunnen maken, al geloofde de rechter hier niets van.