Gemeente verdeelt 77.253 euro uit noodfonds onder verenigingen

De gemeente kreeg een noodfonds van meer dan 77.000 euro van de Vlaamse overheid.
Mozkito De gemeente kreeg een noodfonds van meer dan 77.000 euro van de Vlaamse overheid.
De Vlaamse overheid stelt via een noodfonds 77.253 euro ter beschikking aan de gemeenten Pepingen om de verenigingen door deze moeilijke en onzekere periode te loodsen.

Pepingen heeft een bloeiend verenigingsleven, maar dat is door de coronacrisis volledig stilgevallen. “De coronadreiging blijft en de heropstart van ons verenigingsleven gebeurt daarom gefaseerd”, zegt schepen Rudi Seghers. “In vele gevallen zijn er bij die heropstart ook organisatorische en logistieke aanpassingen nodig met een financiële impact.” De gemeente heeft van de Vlaamse overheid daarom een steun gekregen van 77.253 euro. 

Op korte termijn zullen ze verenigingen ondersteunen die meeruitgaven hebben om hun activiteiten veilig te organiseren. “We denken hierbij onder andere aan verenigingen die zomerkampen organiseren. Daarom overlegden we al met de organisatoren van deze kampen om te peilen naar de impact van de coronacrisis en de moeilijkheden die zij ondervinden om te organiseren.” Ondertussen zal Pepingen met een vervroegde uitbetaling van de jaarlijkse subsidies de eerste nood van alle verenigingen lenigen.