Gemeente Pepingen keurt SAVE-charter goed: meerderheid volgt voorstel van oppositie

De gemeente Pepingen ondertekent het SAVE-charter van vzw Ouders van Verongelukte Kinderen.
Vergauwen De gemeente Pepingen ondertekent het SAVE-charter van vzw Ouders van Verongelukte Kinderen.
Op de voorbije gemeenteraad werd het SAVE-charter goedgekeurd. Het charter streeft naar meer verkeersveiligheid op Vlaamse wegen. Opmerkelijk: het voorstel kwam oorspronkelijk van oppositiefractie CD&V.

Tijdens de gemeenteraad van februari kwam CD&V met het voorstel om het SAVE-charter van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) te ondertekenen. Het gemeentebestuur stond achter het voorstel, maar verschoof het punt naar een latere gemeenteraad. Tijdens de zitting van afgelopen dinsdag stond het punt opnieuw op de agenda. Na uitleg van afgevaardigd OVK-bestuurder Koen Van Wonterghem keurde de gemeenteraad de ondertekening goed.

Constructieve samenwerking

Het gemeentebestuur moet nu een stappenplan uitwerken rond 7 SAVE-doelstellingen. Daarin wordt onder meer gewerkt rond het STOP-principe en de afstemming van het mobiliteitsbeleid op kinderen en jongeren. “Door het charter te ondertekenen is de eerste stap gezet en geeft de gemeente een signaal om blijvend werk te maken aan de verkeersveiligheid”, zegt raadslid Peter Van Cutsem (CD&V). 

Ook LVB benadrukt dat verkeersveiligheid een prioriteit is voor het gemeentebestuur. Dat het voorstel kwam van de CD&V-fractie, was geen probleem. “Constructieve samenwerking was ons uitgangspunt van bij het begin van deze legislatuur”, zegt schepen van Mobiliteit Saskia Beeckmans (LVB). “Daar gaan we dan ook voor. Pepingen verdient dat.”




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.