Dorpsfeesten Bogaarden na 41 jaar voor het eerst op jaarmarktweide: “Zwoegen in de hitte, maar we zitten op schema”

De organisatie van de Dorpsfeesten in Bogaarden is klaar voor een spetterend weekend.
Mozkito De organisatie van de Dorpsfeesten in Bogaarden is klaar voor een spetterend weekend.
De 41ste editie van de Dorpsfeesten van Bogaarden vindt plaats op een nieuwe locatie: de jaarmarktweide langs de Molenstraat. De organisatie kijkt uit komend weekend. “Hopelijk trekken we veel volk”, zegt voorzitter Joachim Agneessens.

Vorig jaar mochten de Dorpsfeesten 40 kaarsjes uitblazen. De feesteditiehad weleen wrange nasmaak, want de organisatie moest noodgedwongen afscheid nemen van zijn weide in het centrum van Bogaarden. Het terrein werd verkocht.

15 springkastelen

In december werd een oplossing gevonden. De Dorpsfeesten kozen voor de weide in de Molenstraat, waar de jaarmarkt plaatsvindt. Vrijdag vinden de eerste festiviteiten plaats, de organisatie is druk in de weer met de voorbereing. “Soms is verandering nodig”, zegt voorzitter Agneessens. “Dan kan je nadenken over nieuwigheden. Het grote voordeel van deze weide? Ze is groter dan onze vorige locatie. Zo zullen er maar liefst 15 springkastelen geplaatst worden.”

Zwoegen

De enige spelbreker? De hitte. “We beginnen vanaf 6 uur ‘s ochtends. Als de middag nadert, doen we het iets rustiger aan. In de vooravond steken we dan nog eens een tandje bij, tot 22.30 uur. Het is héél warm, maar we zitten op schema.”

De Dorpsfeesten van Bogaarden verhuisden naar de jaarmarktweide in de Molenstraat.
Mozkito De Dorpsfeesten van Bogaarden verhuisden naar de jaarmarktweide in de Molenstraat.

Programmatie

Wat kunnen de bezoekers komend weekend verwachten? Vrijdag worden de Dorpsfeesten op gang geschoten met een seniorennamiddag. ‘s Avonds is er de fuif Bogaarden Barst. Zaterdag start de rommelmarkt vanaf 9 uur. Omstreeks 13 uur is er een kindernamiddag, een hondenshow en de jogging. Vanaf 21 uur is er een retro-party. Zondag vormt de slotdag van de Dorpsfeesten, met de Bumkestochten, het Spel zonder Grenzen en de afsluitende optredens, met Soulbrothers als headliner. Tot slot is het mosselrestaurant doorlopend open.

Kerk van Bogaarden

Voor wie snakt naar de oude locatie, heeft de organisatie een ‘specialleke’ in petto. “In het midden van het terrein hebben we de kerk van Bogaarden nagemaakt”, vertelt Agneessens. “Met spandoeken weliswaar. Het is een ludieke actie, omdat we voor het eerst niet meer in de schaduw van de kerk zitten.” 

Voor meer gedetailleerde info kan je terecht op www.dorpsfeestenbogaarden.be.

Voor de nostalgici onder de bezoekers: de kerk van Bogaarden werd nagemaakt en krijgt een speciaal plekje op de weide.
Mozkito Voor de nostalgici onder de bezoekers: de kerk van Bogaarden werd nagemaakt en krijgt een speciaal plekje op de weide.
De Dorpsfeesten van Bogaarden verhuisden naar de jaarmarktweide in de Molenstraat.
Mozkito De Dorpsfeesten van Bogaarden verhuisden naar de jaarmarktweide in de Molenstraat.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.