Exclusief voor abonnees

Bobsleemeisje Dora De Haseleer klaar voor haar competitiedebuut: “Angst mag je niet hebben, want dan blijf je beter thuis”

Dora De Haeseleer is de nieuwste aanwinst van de Belgian Bullets, het meisjesbobsleeteam.
vertommen Dora De Haeseleer is de nieuwste aanwinst van de Belgian Bullets, het meisjesbobsleeteam.
Ze speelt klarinet, is een spurtbom op de atletiekpiste van Olympic Essenbeek Halle en doet aan gemeentepolitiek, maar voortaan is Dora De Haseleer (19) uit Pepingen vooral bekend als het bobsleemeisje uit het Pajottenland. Binnen enkele weken zoeft ze aan hoge snelheid in Noorwegen van een bobsleebaan en is de weg naar de Winterspelen van 2022 definitief ingezet. “Ik heb al heel wat kampioenschappen gelopen maar dit avontuur is toch van ander kaliber”, zegt ze.

Dora De Haseleer werd in september in haar thuisgemeente Pepingen uitgeroepen tot Sportster van het Jaar op de kampioenenviering. Een titel die de studente deed blozen. “Het was een beetje gênant”, geeft Dora toe. “Op dat moment had ik nauwelijks in een bobslee gezeten. Maar ik ben wel blij met de erkenning. De mensen in Pepingen steunen mij enorm en daarom hebben ze mij die prijs gegeven. Het is best leuk dat er nu al waardering is voor wat ik doe.”

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nuReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.