Peperdure verlichting gestolen op Zavelbaar

Drie peperdure lichtinstallaties zijn gestolen tijdens het food- en muziekevenement Zavelbaar dat Céderic De Mey tijdens het jongste kermisweekend in Zottegem heeft georganiseerd. "Ik kom hier nu pas mee naar buiten omdat onderzoek van de politie en mijn eigen speurtocht niets hebben opgeleverd", zegt Céderic De Mey.

Het was de derde keer dat De Mey in het weekend van 20 en 21 augustus in Zottegem het evenement Zavelbaar organiseerde op de Zavel achter de kerk in Zottegem. Nog meer dan bij de vorige edities was er naast de het culinaire luik met onder meer een foodtruck en cocktailbar ook een dj-event.

Gestolen tijdens event

"We hadden een heel dure installatie gehuurd voor klank en licht. Onder meer twaalf computergestuurde spots met ledverlichting hoorden daarbij. Blijkbaar zijn die gewoon weggenomen terwijl het feest bezig was. Pas bij de afbraak van de hele installatie stelde de verhuurfirma vast dat drie toestellen waren verdwenen", vertelt Céderic.

De buit is flink wat geld waard: de toestellen kosten wel duizend euro per stuk. Het gaat om verlichting van het type Well Flex Chauvet Professional. "We hebben bij de politie aangifte gedaan van de diefstal en ik ben ook zelf wat gaan speuren naar mogelijke daders. Maar voorlopig levert het allemaal niets op", betreurt Céderic.

Oproep op Facebook

Gisteren lanceerde hij ten einde raad nog een oproep op Facebook. "Ruim twee weken na de feiten lijkt dat misschien wat laat, maar ik heb natuurlijk eerst mijn hoop gezet op het politieonderzoek en precies om dat niet te hinderen, heb ik de feiten uit de belangstelling willen houden", verduidelijkt Céderic.

Wie informatie kan verstrekken over de gestolen apparatuur of tijdens het kermisweekend iets verdachts heeft gezien in of rond de feesttent van Zavelbaar, kan met Cederic contact opnemen op het telefoonnummer 0494/63.97.59 of de politie waarschuwen.

De Zavelbaar vond plaats in het weekend van 20 en 21 augustus.
Ronny De Coster De Zavelbaar vond plaats in het weekend van 20 en 21 augustus.
Dader(s) aan de haal met toestellen van 1.000 euro het stuk
Ronny De Coster Dader(s) aan de haal met toestellen van 1.000 euro het stuk