Zeven jaar cel voor Lommelaar (42) die dochter en vriendinnetje verkrachtte tijdens logeerpartijtje

De man maakte ook naaktbeelden van de meisjes.
Thinkstock De man maakte ook naaktbeelden van de meisjes.
Een 42-jarige Lommelaar krijgt een celstraf van zeven jaar voor de verkrachting en aanranding van zijn jonge tienerdochter en een vriendinnetje dat bij haar bleef slapen. De man maakte ook stiekem naaktbeelden van de meisjes en een ander meisje uit de buurt. 

Twee jaar lang, van 2016 tot 2018, werd het jonge slachtoffer regelmatig door haar vader misbruikt. In de zomer van 2018 vergreep de man zich ook aan een vriendinnetje van zijn dochter tijdens een logeerpartijtje. In 2019 werd er nog een derde slachtoffer aan het lijstje toegevoegd, toen de dader naaktfoto’s van een meisje uit de buurt maakte. Ook van zijn eerdere slachtoffers maakte de man verschillende naaktbeelden. 

“Hij maakte op een schandalige manier misbruik van zijn gezag- en vertrouwensrelatie en dit om zowel zijn dochter (meermaals) als een logerend vriendinnetje te verkrachten”, staat letterlijk te lezen in het vonnis. 

Geen onbekende

De man was geen onbekende voor het gerecht en had eerder al gelijkaardige zedenfeiten gepleegd. Om welke feiten het toen precies ging en hoe het nu opnieuw zo ver is kunnen komen, is niet bekend. 

De rechtbank benadrukt dat het de rol van de vader is om zijn dochter een veiligheidsgevoel te bieden en haar gelukkig te maken, terwijl hij net het omgekeerde deed. Door zijn eerdere zedenfeiten komt hij niet in aanmerking voor een straf met uitstel. 

De man werd uiteindelijk door de rechtbank ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank voor een termijn van tien jaar en voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. Zijn gsm wordt verbeurd verklaard. Voor een deel van de schadevergoedingen wordt een deskundige aangesteld. De man moet wel al 5.000 euro betalen aan één van zijn slachtoffers. Verder moet hij in totaal 7.380 euro neertellen aan de andere burgerlijke partijen. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • karin verwimp

    Ik hoop dat die zijn vriendin of vrouw het fatsoen heeft om onmiddellijk bye-bye te zeggen. En hoog tijd dat er hier net als in Amerika een openbare lijst van sex offenders komt! Bende holbewoners.

  • Miklo Verstraeten

    7jaar maar in wa voor land leven we!!! Zijn altijd de Belgen die hun eigen kinderen misbruiken!!! Iemand die iets steelt krijg meer straf tegenwoordig!!