Winnende foto’s ‘Lens op de Mens’ bekend gemaakt

Alle winnaars bij de prijsuitreiking
RV Alle winnaars bij de prijsuitreiking
Nog tot eind september loopt in Pelt het internationale fotofestival Lens op de Mens. De jury onder het voorzitterschap van Johan Brouwers koos uit alle inzendingen nu al een aantal foto’s die bekroond werden met een eretitel.

Het thema van het festival ‘Lens op de Mens’ toont het menselijk portret in al zijn facetten. In de categorie ‘professionele fotografen’ ging het goud naar een foto van de Slovaakse fotograaf Martin Krystýnek. Verder zijn er ereprijzen voor Tijs Posen (Tongeren, zilver), Filip Santens (Hansbeke, brons) en Bart Boodts (Schelle), Pieter Clicteur (Ettelgem) en Martti Matilainen (Finland, allen eervolle vermelding).

Het werk van Martin Krystynek
KRYSTYNEK_MARTIN Het werk van Martin Krystynek

Beste amateurfotograaf

Livinus Bleyen uit Koersel mag zich dan weer de beste amateurfotograaf noemen. In deze categorie zijn de ereplaatsen voor Patje Vandebroek (Pelt, zilver), Marc Apers (Kontich, brons) en Ludo Dijckmans (Lommel), Daniël Huygens (Kermt) en Nathan Verstraete (Lokeren, allen eervolle vermelding).

Het werk van Livinus Bleyen
Livinus Bleyen Het werk van Livinus Bleyen

Peter Testelmans (Zonhoven) kreeg de prijs voor de meest creatieve fotografie, Glenn Vanderbeke (Torhout) werd verkozen tot meest beloftevolle jonge fotograaf.

Het werk van Peter Testelmans
Peter Testelmans Het werk van Peter Testelmans
Het werk van Glenn Vanderbeke
Glenn Vanderbeke Het werk van Glenn Vanderbeke

Stemmen voor publieksprijs

Nog tot begin september kunnen alle bezoekers aan het fotofestival hun eigen voorkeur uitbrengen voor de publieksprijs. Een deelnameformulier hiervoor is verkrijgbaar aan de onthaalbalie van CC Palethe (start van het fotografiecircuit) of in dienstencentrum Pelle Melle. Inleveren kan in de bussen die bij de formuliertjes staan of in de brievenbus van Palethe (buiten). Wie zijn of haar formulier ingevuld inlevert maakt kans op het winnen van zijn favoriete foto.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.