Wijkschooltje De Vuurboom verhuist naar drukke Leopoldlaan. Ouders: “We vallen uit de lucht”

Leefschool De Vuurboom in Pelt moet verhuizen.
Mine Dalemans Leefschool De Vuurboom in Pelt moet verhuizen.
De ouders van de 66 schoolkinderen van De Vuurboom maken zich zorgen: vanaf 1 september zullen zij hun oogappels niet langer aan het gebouw in de rustige Veenbeslaan afzetten, wel aan campus Vox aan de drukke Leopoldlaan. “We kwamen uit de lucht gevallen”, klinkt het bij actiegroep ‘Save De Vuurboom’. 

De Vuurboom ligt in Holheide, een van de kleinste deelgemeenten van Pelt, en is een ouderwets wijkschooltje waar iedereen elkaar kent. Deze ‘leefschool’ begon vier jaar geleden met de eerste graad en werd inmiddels al uitgebreid tot de tweede graad en derde graad. De Leopoldlaan enkele kilometers verderop staat ondanks de nodige aanpassingen en verkeersbeperkingen toch nog steeds bekend voor het vele en zware verkeer.”

De ouders reageren geschrokken op het bericht van deze verhuis. “Zondag op de infodag werd bekend gemaakt dat De Vuurboom zou verhuizen naar de hoofdschool aan de Leopoldlaan. Over acht weken zouden onze kinderen afscheid moeten nemen van hun vertrouwde mooie leefschool, waar ze zich met een stel topjuffen heel goed in hun vel voelen”, klinkt het.

De verhuis naar Vox past in de plannen van De Vuurboom om te groeien. “Er was ook een goedkeuring voor de uitbouw in onze eigen school. We hebben er inmiddels al een vijfde en zesde jaar”, klinkt het bij de ouders. “Ideaal zou zijn als die er zou komen, maar het komende schooljaar zouden we het zo ook nog wel redden.” 

 Onthaalklassen voor Anderstalige Nieuwkomers

Volgens de ouders heeft de hoofdschool met de locatie in Holheide een ander project voor ogen. Daarmee doelen ze op de komst van Onthaalklassen voor Anderstalige Nieuwkomers (OKAN), die in de toekomst in De Vuurboom zullen plaatsvinden. “Wij willen niet alles afbreken, maar willen wel onze stem laten horen en duidelijk maken dat deze plotse en onverwachte beslissing misschien toch een herziening waard is”, aldus de mensen van Save De Vuurboom, die benadrukken dat ze geen enkel probleem met OKAN hebben. 

Dinsdag zullen zij in rode kledij van de school naar de poorten komen om zo hun ongenoegen te uiten. Dinsdagavond volgt er op de campus Vox een informatiesessie met de ouders. Pas daarna wordt er naar buiten gecommuniceerd.  

Leefschool De Vuurboom in Pelt moet verhuizen.
Mine Dalemans Leefschool De Vuurboom in Pelt moet verhuizen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.