Wegenwerken Lindelsebaan worden na 20 maanden afgerond

Een infobord aan de werken.
Gemeente Pelt Een infobord aan de werken.
Na zo’n twintig maanden is het einde van de werken aan de Lindelsebaan in Pelt in zicht. In de week van 29 juni krijgen de fietspaden een bestrijking en rode slemlaag. In de daaropvolgende week wordt de rijweg voorzien van een bestrijking en nieuwe zwarte slemlaag. In principe moeten de werken op 10 juli afgerond zijn.

De afgelopen twintig maanden werd er gewerkt aan de Lindelsebaan. Wat begon als een dossier voor de aanleg van nieuwe stoepen, werd gaandeweg uitgebreid naar een vernieuwing van zowat alle nutsleidingen van de Lindelsebaan. Door gefaseerd en steeds slechts aan één kant van de weg te werken, bleef de hinder altijd relatief beperkt.

Die beperkte hinder zal ook het geval zijn bij de aanleg van de slemlagen. Sommige zijwegen zullen tijdelijk afgesloten zijn, er zal eenrichtingsverkeer gelden en alles blijft bereikbaar. Een kleine omweg of een stukje wandelen is daarbij niet uitgesloten. Uiteindelijk zal de Lindelsebaan – met zijn meer dan vijf kilometer de langste gemeenteweg van Pelt – een verregaande renovatie ondergaan hebben, zonder de zware hinder van een complete opbraak of afsluiting van de weg.