VIDEO. Nederlandse vloggers overnachten in tuincentrum Pelckmans en weigeren filmpje offline te halen

Alwin en Roland op ontdekking bij Pelckmans
Screenshot YouTube Alwin en Roland op ontdekking bij Pelckmans
Het was al eventjes stil rond de Nederlandse broers Roland en Alwin Maas. De vloggers, die in Overpelt wonen, lieten nu toch weer van zich horen. Ze overnachtten in tuincentrum Pelckmans in Lommel. Pelckmans dreigt met een klacht als de video niet offline wordt gehaald. “Maar we gaan dat niet doen, want we doen niets fout”, reageren de twintigers. 

De broers drongen al binnen in grote voetbalstadions zoals de Luminus Arena, Sclessin en het Constant Vanden Stockstadion. Ook de Colruyt in Helchteren kreeg de heren ’s nachts al over de vloer. Het afgelopen anderhalf jaar werd het echter wat stiller rond het duo, maar nu laten ze weer van zich horen. Onder de namen ‘Allwinners’ en ‘Rollanders’ trokken de twee op woensdag 6 februari rond 17.15 uur naar tuincentrum Pelckmans in Lommel. De twee proberen nu immers elk met een eigen Youtube-kanaal door te breken. “Zo’n stunt zorgt altijd voor een adrenalinestoot”, lacht Alwin net voor het naar binnen gaan. “Het werd nog eens tijd om iets heel speciaals te doen", vult Roland aan. 

In de video is te zien hoe ze zich verbergen onder een tafel met plantjes, niet ver van de hondenafdeling. “Dicht bij de nooduitgang, dat is altijd heel belangrijk”, klinkt het. Daar liggen ze eerst nog een halfuurtje vooraleer de winkel sluit. Toch besluiten ze niet meteen op ontdekking te gaan, omdat het niet meteen duidelijk is of ze alleen in de zaak zijn.De rest van de rondtocht door de winkel verloopt vlotjes. Ze kunnen zelfs hun eigen Youtube-kanaal openen op een computer in een bureau. “Even een briefje achterlaten?”, zegt Alwin. Uiteindelijk beslissen de twee toch om de zaak te verlaten via de nooduitgang.

Roland, Aaron en Alwin op archiefbeeld. Aaron doet intussen niet meer mee.
Borgerhoff Roland, Aaron en Alwin op archiefbeeld. Aaron doet intussen niet meer mee.

Klacht

De twee broers wisten toen al dat er een staartje aan de zaak zou komen. “Ik noem de naam van het tuincentrum niet, omdat ik weet dat daar achteraf gezeur van zal komen", zegt Roland in zijn video. In het verleden kregen ze ook al eens een klacht van Colruyt, waarna het geschil werd opgelost. Pelckmans wenst voorlopig niet te reageren: “We hebben de bevoegde diensten gecontacteerd, zij zullen het nodige doen.” De broers kregen wel al een mailtje met de vraag de video offline te halen, anders zal er klacht worden ingediend. Maar voorlopig lijkt dat niet te gaan gebeuren. 

De broers houden het wellicht nog niet voor bekeken. De twee maakten immers al een afspraak met hun volgers voor hun volgende stunt. 

Video van Alwin Maas - ‘Allwinners’ 

Video van Roland Maas - ‘Rollanders’
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Tot ze aanzien worden als inbrekers met slechte bedoelingen en getaserd of aangeschoten worden.Of stel dat een alarm afgaat en de politie komt. Al dat gedoe kost dan geld. Daar denken ze niet over na.

 • Vaneylen Pierre

  normvervaging.......

 • Jean West

  Abdel Nasser niet strafbaar. Wat zou je er van denken als die twee gasten dit in jouw huis zouden doen? Gewoon ordinaire inbrekers.

 • Gilles De Frenne

  Niet elke youtuber is een vlogger. Vloggers zijn mensen die een videodagboek maken van hun leven en elke dag zo een video op YouTube zetten. Deze jongens zijn gewoon Youtubers.

 • Jan Van Lint

  Wat heeft men daar nu aan?