Stig Broeckx wordt ambassadeur van revalidatiecentrum waar hij aan herstel werkt

Wielrenner Stig Broeckx is opnieuw aan het fieten nadat hij een jaar in coma heeft gelegen na een ongeval.
Benoit De Freine Wielrenner Stig Broeckx is opnieuw aan het fieten nadat hij een jaar in coma heeft gelegen na een ongeval.
Iedereen kent inmiddels het pakkende verhaal van Stig Broeckx. De wielrenner kwam in 2016 zwaar ten val tijdens een wielerwedstrijd en zweefde een tijdje tussen leven en dood. De medische wereld geloofde niet meer in beterschap, maar Stig ontwaakte uit zijn coma en kan dankzij heel veel wilskracht en steun weer fietsen. De sportman wordt nu ambassadeur van het Peltse revalidatieziekenhuis waar hij werkte aan zijn herstel.

Voor het Revalidatie & MS Centrum, waar Stig nog steeds revalideert, is het een logische stap om hem te eren als ambassadeur van het centrum. Stig heeft immers, samen met zijn familie, het belang van revalidatie en wilskracht, op een krachtige manier op de kaart gezet. Met zijn verhaal en ervaringen kan Stig op een positieve manier de aandacht vestigen op het belang van doorzetten en revalideren na een ingrijpende gebeurtenis.

10.000 euro

Dankzij de docureeks Bargoens zag heel Vlaanderen welke evolutie Broeckx doormaakte. In de Ronde van Vlaanderen werd vervolgens een koers in de koers georganiseerd. De Grote Prijs Stig Broeckx was een eerbetoon aan de renner en de winnaar mocht van de Nationale Loterij net als Stig zelf 5.000 euro schenken aan een goed doel naar keuze. Renner Hugo Houle koos voor het revalidatiecentrum uit Overpelt en Stig sloot zich daar bij aan. De 10.000 euro gaat naar de ondersteuning van de G-sport. Jaarlijks wordt er immers een RevaRun georganiseerd om deze G-sport financieel te ondersteunen.

Aanstaande zaterdag 27 april om 9 uur wordt Stig bij de start van de RevaRun geëerd en zal hij de cheque overhandigen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.