Scholengroep en directie De Vuurboom stellen ouders gerust: “Alleen maar voordelen voor de kinderen”

Leefschool De Vuurboom in Pelt moet verhuizen.
Mine Dalemans Leefschool De Vuurboom in Pelt moet verhuizen.
De afgelopen dagen uitten de ouders van de 66 schoolkinderen van De Vuurboom hun bezorgdheden omdat de school zou verhuizen van de rustige Veenbeslaan in Holheide naar de drukke Leopoldlaan in het centrum. Op een infoavond dinsdagavond gaven Scholengroep Limburg Noord en de directie van campus VOX toelichting op een infoavond met de duidelijke belofte: “Het pedagogisch project van De Vuurboom blijft gewaarborgd.”

De ouders hadden geen probleem met de komst van OKAN (Onthaalklassen voor Anderstalige Nieuwkomers) naar De Vuurboom, maar wel met de verhuis van de school, waar hun kinderen zich nu erg goed voelen. De Scholengroep, waar leefschool De Vuurboom deel van uitmaakt, onderstreepte dat alle kinderen nog altijd maximale onderwijskansen zullen krijgen in een veilige leer- en leefomgeving. In de Veenbeslaan zijn te weinig klassen om een volwaardige derde graad uit te bouwen. “In het verleden hebben we al meermaals geïnvesteerd in renovaties aan het domein, maar lokalen bijbouwen, is niet mogelijk door de strenge en ingewikkelde regelgeving rond scholenbouw. De raad van bestuur heeft daarom besloten De Vuurboom onder te brengen in campus VOX. Al blijft de leefschool autonoom. We zullen die niet verweven met de traditionele basisschool op campus Vox.”

Plannen van de nieuwe lokalen in campus VOX.
RV Plannen van de nieuwe lokalen in campus VOX.

Afzonderlijke huisvesting 

De leefschool krijgt een afzonderlijke huisvesting met alle mogelijkheden, zoals een aparte speelruimte, een moestuin en uitzicht op de dieren. De sportinfrastructuur, voor- en naschoolse opvang en techniek- en wetenschapslokalen zijn extraatjes ten opzichte van nu. De nieuwe locatie zal klaar zijn voor 1 september.

De raad van bestuur is ervan overtuigd dat De Vuurboom alleen maar beter zal worden van de verhuis. “Hierdoor krijgen ook de OKAN-leerlingen, die nu hun lessen op campus VOX krijgen, betere onderwijs- en ontwikkelingskansen. Zij zullen enerzijds een goede kennis van het Nederlands aanleren en anderzijds krijgen ze een thuisgevoel.”

Plannen van de nieuwe lokalen in campus VOX.
RV Plannen van de nieuwe lokalen in campus VOX.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.