Exclusief voor abonnees

Restaurantrecensie De Generaal: geslaagde switch van brasserie naar afhaal- en bezorgdienst

Ons avondeten via De Generaal
Birger Vandael Ons avondeten via De Generaal
“Zèt ooch bij en drinkt er iejene mei”, dat was jarenlang het principe van café-brasserie De Generaal in hartje Overpelt. Tot de coronacrisis toesloeg en de zaak niet langer meer op de vaste klanten kon rekenen. Ietwat vertwijfeld zetten de uitbaters in op afhaalgerechten en dat bleek een schot in de roos. Anderhalve maand later lijkt het alsof De Generaal dit al jaren doet. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.

De Generaal ligt sinds oktober 2009 aan het marktplein van Overpelt aan de oude kiosk. Zoals in het menu te lezen valt, wil de zaak zowel de dorstigen laven als de hongerigen spijzen. Voor een wilde uitgangsavond komt de klant dan ook niet naar De Generaal (daarvoor is Neerpelt beter geschikt), maar voor een gezellige babbel in ongedwongen sfeer des te meer. 

Midden maart moest De Generaal zich plots heruitvinden. De zaak bleef niet bij de pakken zitten en besloot meteen in te zetten op een afhaaldienst en bezorgdienst in Pelt. Via een telefoontje of zelfs een berichtje op Messenger konden klanten bestellen. Ze hadden de keuze uit: tomatensoep met balletjes, kippenbouillon, macaroni, spaghetti, lasagne, koninginnenhapje, stoofvlees, kipfilet, gehaktbrood, varkenshaasje, witloofrolletjes, vispannetje en tagliatelle met scampi’s.