Reizigster zit klem tussen treindeur en dreigt meegesleurd te worden: “Ik wil reddende engel vinden die op de noodknop geduwd heeft”

Ibrahimi Fettouma kwam klem te zitten tussen de deuren
Birger Vandael / Joost De Bock Ibrahimi Fettouma kwam klem te zitten tussen de deuren
Ibrahimi Fettouma (55) beleefde vorige week een zeer bewogen treinrit. Onderweg naar Neerpelt kwam ze klem te zitten tussen de deur van de trein en dreigde ze zo meegesleept te worden tot de volgende halte. Gelukkig was er de hulp van een alerte vrouw. “Ze heeft mijn leven gered, ik wil haar heel graag mijn dankbaarheid tonen”, vertelt Ibrahimi.

De treinreizigster was die donderdagavond rond 20 uur onderweg van Mol naar Pelt. “Ik wilde in Lommel uitstappen, toen de deuren plots dichtsloegen. Op die manier kwam ik vast te zitten. Ik zat met de helft van mijn lichaam in de wagen en de andere helft hing uit de trein. De trein maakte zich op om te vertrekken in Lommel. Ik riskeerde dus tot het station Overpelt meegesleept te worden of ten val te komen. Gelukkig kon een oplettende vrouw nog ingrijpen. Ze schreeuwde de longen uit haar lijf om mij te kunnen helpen en riep dat ik moest proberen te springen. Ik probeerde alles wat ik kon, maar slaagde daar niet in. Toen sloeg die vrouw op alle alarmknoppen. Op die manier kon ik uit deze hachelijke situatie bevrijd worden.”

Cadeautje

Ibrahimi is nu op zoek naar haar reddende engel. “Mijn dankbaarheid naar haar toe is zeer groot. Het ging allemaal heel snel en op tien seconden tijd was het achter de rug. Toch ga ik ervan uit dat zij mijn leven heeft gered. Ik zou haar graag alsnog willen tonen dat haar hulp wordt geapprecieerd en heb een klein cadeautje voorzien. Wie een vermoeden heeft wie mijn redder is of de feiten als getuige meemaakte, mag me contacteren via Matibra@msn.com.”

Inmiddels nam onze krant ook contact op met NMBS. “We zullen grondig onderzoeken wat er misgelopen is”, vertelt woordvoerder Bart Crols. “Uiteraard nemen we de veiligheid van onze reizigers zeer ernstig.”