Peltse olympiërs Lize Broekx en Hermien Peters in bloemetjes gezet op Sportgala

Hermien Peters en Lize Broekx
BELGA Hermien Peters en Lize Broekx
Vrijdagavond werden de 309 Peltse sportkampioenen bij de volwassenen in de bloemetjes gezet. In het eerste jaar van de fusie konden de Peltenaars scoren in 23 sportdisciplines. Kajaksters Lize Broekx en Hermien Peters van de Neerpeltse Watersportclub werden voor hun selectie voor de Olympische Spelen in de bloemetjes gezet, terwijl atlete Lieve Palmans de prijs kreeg voor sportverdienste.

In het totaal kent Pelt 461 kampioenen. De jongeren (-16) worden echter pas op 21 februari gehuldigd. Lize Broekx en Hermien Peters eindigden vierde op het WK en zitten momenteel in volle voorbereiding op de Spelen in Tokio. Op het Sportgala werd de steun vanuit de gemeente nogmaals onderstreept.

Palmans behaalde dit jaar acht titels bij de masters en verzamelde in verschillende loopnummers eremetaal. Haar twee Belgische titels vallen meteen op en ook de bronzen plak op het EK cross country sprak tot de verbeelding.

Eervolle vermeldingen

Andere eervolle vermeldingen waren er onder meer voor de Sint-Hubertusruiters Evy Cox en Jessie Tijskens, zwemkoningen Lars Geuens, Britt Vandewal en Rune Theuwis en uiteraard werden in handbalgemeente Pelt ook de Limburgse kampioenen bij de dames tweede nationale, de M19 en de provinciale heren bekroond.