Peltenaren veroordeeld voor zware vechtpartij

Gerechtsgebouw Hasselt
Mine Dalemans Gerechtsgebouw Hasselt
Een 34-jarige Peltenaar die nu in Nederland woont en een 39-jarige Peltenaar van Oezbeekse nationaliteit zijn veroordeeld tot celstraffen van zestien maanden met uitstel en vijf maanden effectief. Op 1 juli 2015 liep het in Overpelt helemaal mis met het duo.

Tijdens de eerste dag van de zomervakantie kwam het tot een aanvaring tussen de twee beklaagden. Daarbij vond de Peltenaar het volgens de Oezbeek zelfs nodig de man “in de poep te steken met een mes”. Later volgde volgens die tweede ook een messteek in de buik. Het kwam vervolgens tot een vechtpartij waarbij ook de politie ter plaatse kwam. Twee inspecteurs van politiezone Kempenland gebruiken hun wapenstok en pepperspray alvorens de Peltenaar kon worden gekalmeerd.

Eén van de inspecteurs liep bij de feiten een wonde aan de rechterknie op, waardoor hij een tijd werkonbekwaam was. De Peltenaar moet daarom 11.246,89 euro ophoesten aan schadevergoedingen. Ook de andere agent krijgt van de weerspannige man 2.443,09 euro. De Oezbeek had verstek gegeven voor de zaak.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.