Ouders niet overtuigd door uitleg over verhuis De Vuurboom: ”Veel vragen, weinig antwoorden”

De ouders in de rode kledij van de school.
Repro BVDH De ouders in de rode kledij van de school.
“Veel vragen en weinig antwoorden”, zeggen de ouders achter Save De Vuurboom. Na de infovergadering van dinsdagavond over de fel gecontesteerde verhuis van Leefschool De Vuurboom van de Veenbeslaan in Holheide naar Campus Vox aan de Leopoldlaan in het centrum, blijven ze misnoegd achter. De scholengroep gaf aan dat het pedagogisch project verzekerd blijft, maar de ouders zijn niet overtuigd. 

Op de infovergadering deden veel ouders de rode kleren van De Vuurboom aan om hun ongenoegen te laten blijken. “De foto’s van de plannen van de zolder zien er heel mooi uit, maar er is toch nog veel werk aan”, wordt opgemerkt. Een foto toont aan dat er inderdaad nog stevig wat veranderingen dienen te gebeuren, al heeft de school al beloofd dat alles voor 1 september in orde komt.

De zolder voor de werken (links) en hoe hij er op 1 september zou moeten uitzien (rechts).
RV De zolder voor de werken (links) en hoe hij er op 1 september zou moeten uitzien (rechts).

“Bij ons leeft het gevoel dat de directie iets heeft van: ofwel volg je ons naar Campus Vox, ofwel zoek je maar een andere school. En wij willen op Holheide blijven, of ten minste een jaar uitstel krijgen. Er lijkt echter geen weg terug met de verhuis”, gaan de ouders verder. “We gaan nu bekijken wat we nog kunnen doen, maar zullen ons niet zomaar gewonnen geven. Met een jaar uitstel zou er meer tijd zijn om alle mogelijkheden goed te analyseren. Wij willen zelf helpen met de uitbreidingen op de school in Holheide, zowel door klusjes te doen als door geld in te zamelen.”

Te snel

Volgens de ouders moet het nu allemaal te snel: “We weten niet waarom. De juffen en kinderen hebben tijd nodig om de switch te maken. Zo hebben we bijvoorbeeld gevraagd naar een lift voor enkele kinderen die op krukken lopen en toen kregen we gewoon te horen dat die er niet zou komen. Tja, dan lijkt ons een beetje meer tijd toch geen slecht idee.”

De scholengroep kent alle opmerkingen, maar wil alles even laten rusten. Over deze verhuis is hoe dan ook het laatste woord nog niet gezegd. 

Leefschool De Vuurboom in Pelt moet verhuizen.
Mine Dalemans Leefschool De Vuurboom in Pelt moet verhuizen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.