Orgel- en beiaardconcerten weerklinken wederom in Neerpelt centrum

Cedric Honings (links) en Jan Verheyen
RV Cedric Honings (links) en Jan Verheyen
Fien van Dingenen en Ad van Sleuwen
RV Fien van Dingenen en Ad van Sleuwen
Ook deze zomer zullen er vier dubbelconcerten van orgel en beiaard plaatsvinden in Neerpelt. Vanuit de Sint-Niklaaskerk zullen verschillende bekende namen zorgen voor de muziek, waar iedereen naar kan luisteren vanop zijn/haar favoriete luisterplekje in het centrum van Neerpelt.

Telkens starten de orgelconcerten om 14.30 uur en duren ze ongeveer een halfuur. Na een korte pauze start om 15.30 steevast het beiaardconcert. Aanstaande zondag vindt de eerste episode van de concerten plaats. Nederlanders Ad van Sleuwen en Fien van Dingenen nemen dan plaats achter de orgel. Van Sleuwen legde de klank van diverse orgels vast op cd en werd in 2015 benoemd tot stadsorganist van Hilvarenbeek, zijn echtgenote van Dingenen studeerde blokfluit aan het Conservatorium in Tilburg.

Het beiaardconcert wordt verzorgd door beiaardier Jan Verheyen en gitarist Cedric Honings uit Peer. Het succesvol duo heeft het repertoire uitgebreid en kondigt een divers programma van Bach tot Nirvana aan. De volgende concerten in de reeks zijn op zondag 7 juli, zondag 25 augustus en zondag 22 september.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.