Nieuw centrum SYNTRA in gebruik genomen: toegankelijker en vlottere werking

Het nieuwe gebouw van SYNTRA
Mine Dalemans Het nieuwe gebouw van SYNTRA
Het nieuwe diensten- en opleidingscentrum van SYNTRA in de Hoekstraat is officieel in gebruik genomen. Het is één van de epicentra voor vorming en opleiding in Noord-Limburg. Daarnaast biedt het gebouw ook onderdak aan de diensten van Welzijnsregio Noord-Limburg, Gezin Centraal Noord-Limburg, de VDAB en Basiseducatie LiMiNo. 

De nieuwbouw betekent voor SYNTRA Limburg extra mogelijkheden om een innovatieve opleidingsomgeving uit te bouwen in Pelt. De focus zal liggen op creatieve opleidingen in bouw, design, interieur en mode. Ook Welzijnsregio Noord-Limburg, het samenwerkingsverband van de 8 Noord-Limburgse lokale besturen, zal zijn intrek nemen in de nieuwbouw, samen met de pas opgerichte dienst Gezin Centraal Noord-Limburg. De derde partner die van hieruit zijn dienstverlening zal ontplooien is de VDAB, met de Werkwinkel en een opleidingsaanbod voor werkzoekenden. Ten slotte zal Basiseducatie LiMiNo (Limburg Midden, Noord) zijn administratie hier onderbrengen, samen met het opleidingsaanbod voor Pelt.

Sterke regionale rol voor Pelt

Met de huisvesting van al deze diensten op één vlot toegankelijke locatie, speelt Pelt een sterke regionale rol op het vlak van vorming, opleiding, tewerkstelling en ondersteuning van gezinnen. Bovendien staat de centralisering garant voor een (kosten)efficiëntere werking van deze diensten en voor een vlottere dienstverlening aan cursisten, werkzoekenden en andere gebruikers.

Met dit nieuwe project, een gezamenlijke realisatie van de gemeente Pelt en SYNTRA, is een investering gemoeid van ruim 6 miljoen euro. Hiervan is twee derde door de gemeente gefinancierd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.