Jumbo Pelt opent de deuren: verwarring over openingsuur

Opening Jumbo in Pelt.
Karolien Coenen Opening Jumbo in Pelt.
Talloze nieuwsgierigen stonden woensdagochtend aan te schuiven aan de deur van de nieuwe Jumbo. Onder hen ook mensen die ervan overtuigd waren dat de winkel al om acht uur zou openen. Uiteindelijk deed de Nederlandse winkelketen water bij de wijn en opende ze haar deuren eerder dan gepland.

Er werd afgeteld om de winkel te openen. “Er was blijkbaar wat verwarring over het openingsuur”, klonk het bij Jumbo. “Daarom laten we jullie een kwartier vroeger binnen.” De eerste driehonderd klanten kregen een bos gele bloemen. Al rond 10 na 9 zagen de klanten de bloemen aan hun neus voorbij gaan.

De verwarring over het openingsuur ligt waarschijnlijk aan het feit dat de winkel op weekdagen wel al om 8 uur ’s morgens opent. Toch malen de nieuwsgierigen er niet om. “Ik was hier pas rond kwart voor 9 en toch geraakte ik vlot de winkel binnen. Ik heb zelfs een bloemetje kunnen bemachtigen!”, zegt Elly Vangerven. “Het is hier nu wel heel erg druk, ik ga dus zeker nog eens terugkomen wanneer het rustiger is. Ik moet ten slotte maar van Lindel komen.”

Elly Vangerven kreeg een boeket toen ze de winkel binnenkwam.
Karolien Coenen Elly Vangerven kreeg een boeket toen ze de winkel binnenkwam.

Met een uitgebreid assortiment en lage prijzen lokt Jumbo zelfs de moeilijkste klanten. Zo ook Gerard Weltens: “Normaal gezien ga ik nooit winkelen met mijn vrouw, maar eerlijk gezegd kijk ik nu al weken uit naar de opening van de Jumbo. Ik wou vandaag toch eens komen kijken welke promoties er te rapen vallen.” Een boeket voor zijn vrouw kon Gerard helaas niet bemachtigen, daarvoor was hij al te laat.

Bij de kassa’s valt op dat niet elke klant vandaag zijn volledige koelkast komt vullen. Velen komen naar buiten met een bos bloemen en een paar artikelen die in een kleine tas passen. Sophie Meert daarentegen heeft wel een volledige kar gevuld: “Mijn man kent de prijzen van de winkels en vond het de moeite om hier een kijkje te komen nemen. Zelf heb ik gemerkt dat Jumbo unieke producten verkoopt. Zo heb ik hier bijvoorbeeld speciale babykoekjes voor mijn kleinzoon gevonden.”

Gerard Weltens is erg benieuwd naar de promoties van Jumbo.
Karolien Coenen Gerard Weltens is erg benieuwd naar de promoties van Jumbo.
Sophie Meert heeft een volle kar.
Karolien Coenen Sophie Meert heeft een volle kar.
Jumbo heeft volgens klanten unieke producten.
Karolien Coenen Jumbo heeft volgens klanten unieke producten.13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wendy Vandamme

  We zijn een groot gezin, we gaan steeds naar de Jumbo in Budel om blikjes drank, vb , voor een pak van 24 betaal je daar 10 euro. In pelt niet te verkrijgen, max pak van 15 en dit voor 90,60 euro, dus pelt alvast op dat vlak veel duurder. Ook had ik de indruk bij afrekenen dat de prijzen zeker niet te vergelijken zijn met Nederland, pelt duurder.

 • Wim Winne

  En hoe bereiken ze hun lagere prijzen. door druk te zetten op leveranciers , producenten , boeren . waardoor weer de werknemers van deze bedrijven flexibeler , lagere lonen en minder voordelen hebben. Wat resulteert dat deze mensen weer minder verdienen. Gratis bestaat niet zegt men wel goedkoop ook niet iemand is altijd de dupe en meestal is dit de werknemer.

 • Rayan El Arami

  Goed zot als je daar de eerste week naar toe gaat. Wij zijn op ons gemakske naar die net over de grens gereden. Net iets dichterbij en veel rustiger winkelen. En door het verschil in BTW toch wat goedkoper.

 • Patrick Heyvaert

  Jumbo komt alleen naar België om hier meer winst te maken voor dezelfde producten die ze in Nederland goedkoper verkopen. Dus enkel uit winstbejag komen ze naar België. Goed voor de consumenten zou ik zeggen, slecht voor de buurtwinkels.

 • Michel Van der Hoydowch

  Wat een histerische koop massa .