Jong CD&V Pelt hangt luchtverfrissers in Koning Albertlaan

Dennis Fransen, Els Kuppens, Niels Valkenborgh, Ann Kauffmann, Sara Hendrickx en Leen Gielen
CD&V Pelt Dennis Fransen, Els Kuppens, Niels Valkenborgh, Ann Kauffmann, Sara Hendrickx en Leen Gielen
Jong CD&V brengt met haar traditionele eindejaarsactie luchtkwaliteit onder de aandacht door luchtverfrissers op te hangen in de Koning Albertlaan. Onder het motto ‘Frisse lucht voor Pelt’ hoopt de afdeling dat de oranje exemplaren voor een goede luchtkwaliteit voor iedere Peltenaar zorgen.

Uit recent onderzoek naar de luchtkwaliteit bleek dat de Peltse lucht in het algemeen zuiver is. Helaas legde dit onderzoek ook enkele pijnpunten bloot. Meest opvallend daarbij is de as Heerstraat-Koning Albertlaan-Leopoldlaan, waar de luchtkwaliteit matig tot ondermaats bleek. Iets waar niet licht over mag worden gegaan, vindt Jong CD&V Pelt. De afdeling hoopt dat de problematiek zo onder de aandacht wordt gebracht.

Uitblijven omleidingsweg

“Onze zeven Jong CD&V’ers in de gemeenteraad, waarvan vier schepenen, zullen dit thema in ieder gevel op het Peltse niveau opvolgen”, zegt voorzitter Dennis Fransen van Jong CD&V Pelt. Dat de as tussen het centrum van Overpelt, via het centrum van Neerpelt richting Hamont in de onderzoeken een rode lijn vormt, verbaast hem niet. “Het uitblijven van een oplossing voor de omleidingsweg op Vlaams niveau is daar uiteraard een verklarende factor voor. De kwaliteit van onze lucht is een grote bekommernis bij de jonge bevolking. Onze oranje dennenboompjes zorgen nu alvast voor een frisse wind in Pelt.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.