Inbreker ontsnapt tijdens transport naar ziekenhuis: politie houdt tweede klopjacht in enkele uren tijd

Een agent houdt één van de verdachten in bedwang.
BELGA Een agent houdt één van de verdachten in bedwang.
De lokale politie houdt momenteel een klopjacht op een inbreker, nadat agenten de man eerder vandaag samen met twee kompanen — ook al na een klopjacht — konden oppakken. De verdachte wist echter te ontsnappen toen de politie hem naar het ziekenhuis in Pelt wilde brengen. 

Alles begon zondagmiddag, toen er plots een heleboel blauw te zien was op straat in zowel Lommel als Pelt. Agenten hielden een klopjacht op een vermoedelijk rondtrekkende inbrekersbende die de regio al langer teistert. Korte tijd eerder werden ze betrapt bij een inbraakpoging in Lommel.

Die inbraakpoging vond plaats in de villawijk op de Gestelse Dijk in Lommel. Daar zag een bewoonster in de namiddag plots een witte Mercedes met Duitse nummerplaten op haar oprit staan. De inzittenden gingen ervandoor, maar werden even verderop in de buurt van het waterzuiveringsstation klemgereden. Daarop vluchtten ze te voet, naar verluidt door het water van de Dommel tot in het centrum van Neerpelt.

Op het dak

Maar ook die vlucht te voet eindigde al snel. Een getuige meldde onze krant hoe één van de verdachten kon ingerekend worden door agenten met getrokken wapens. De man probeerde eerst nog totaal in paniek te ontkomen door op het dak van ‘De Kiekenbakker’ te klimmen. 

In totaal werden naar verluidt drie verdachten opgepakt. Eén van hen raakte gewond tijdens de arrestatie en werd ‘s avonds overgebracht naar het Mariaziekenhuis in Pelt. Daar wist hij echter te ontsnappen nog voor hij in het ziekenhuis binnengeleid kon worden. 

Illustration shows a suspect walking on a roof of a villa as lots of police forces are working on the arrestation of several persons for several robberies in Limburg, Sunday 22 December 2019. One suspect was arrested in Lomel and the other in Pelt.
BELGA PHOTO YORICK JANSENS
BELGA Illustration shows a suspect walking on a roof of a villa as lots of police forces are working on the arrestation of several persons for several robberies in Limburg, Sunday 22 December 2019. One suspect was arrested in Lomel and the other in Pelt. BELGA PHOTO YORICK JANSENS
De verdachte nam de benen net voor hij het Mariaziekenhuis in Pelt binnengebracht zou worden.
Mine dalemans De verdachte nam de benen net voor hij het Mariaziekenhuis in Pelt binnengebracht zou worden.

Meteen werd een nieuwe klopjacht op poten gezet die momenteel nog altijd gaande is. Net zoals bij de eerste klopjacht wordt ook nu een drone ingezet. 

Hoe de man kon ontsnappen, is onduidelijk. Het Mariaziekenhuis laat evenwel weten dat hij nooit binnengebracht werd. “Hij nam de benen voordat de auto waarin hij overgebracht werd, onze garage binnenreed.”

Later meer.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Er wordt uitgegaan dat het hier om een Oost-Europese rondtrekkende dievenbende gaat
BELGA Er wordt uitgegaan dat het hier om een Oost-Europese rondtrekkende dievenbende gaat17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Edgard Van Echelpoel

  In Beerse wordt momenteel een terrein gebouwd met alle accomodatie voor rondtrekkende wagenbewoners. Als je weet dat ze allen grote auto's en dito caravan hebben zonder beroepsactiviteit,staat de regio kempen nog nog veel leuks te wachten,maar zij hebben douches,dus kunnen ze zich in onschuld wassen.Ik betaal wel.

 • Norbert Bauwens

  België is een paradijs voor rondtrekkende bendes. Veelal in groepen van 25 tot 30 personen (mannen vrouwen en kinderen) .Ze weten dat er altijd wel iemand staat te filmen en gebruiken daar dan knipsels uit om de politie van overdadig geweld te beschuldigen. Franstalige rechters trappen daar blijkbaar gemakkelijk in en laten die dieven dan lopen en geven die agenten dan een blaam. Ik bewonder mensen die nog politieagent willen worden.

 • Pat Van Oost

  Dacht dat " De Buurtpolitie" een komedie was, blijkt dat nu toch wel reality te zijn zeker...

 • Johan Billiet

  toch fantastisch die politiehervorming en inflatie van politie"scholen"...amateurisme alom troef...

 • Alfons Schepers

  Een positieve opmerking hier mag ook wel eens. Ook al verdien je er niets aan!