Imago Tijl brengt interpretatie van scheppingsverhaal

Luc Morren (rechts) met Imago Tijl
Borgerhoff Luc Morren (rechts) met Imago Tijl
De dansers van Imago Tijl palmen op 24 en 25 mei het Dommelhof Theater opnieuw in met ‘Prille Cadansen XXXI’. Wie Romeinse cijfers kan interpreteren, weet dat de jongste dansers van Imago Tijl dus toe zijn aan hun 31ste voorstelling. Rode draad doorheen de avond: het scheppingsverhaal, dat de choreografen op eigenzinnige wijze interpreteerden.

Prille Cadansen werd destijds opgericht omdat niet alle leeftijdsgroepen van Imago Tijl aan bod konden komen tijdens de voorstellingen. Daarom hebben de ‘jonkies’ hun eigen show waarin ze een hele avond lang in de picture staan. Choreografen Birgit Hannes en Luc Morren willen het scheppingsverhaal vertellen en de symbolische oerknal is voor hen de Astrid Lindgrenprijs die naar Bart Moeyaert ging. Morren vond het boek ‘De Schepping’ immers terug in zijn boekenkast en dat inspireerde hem.

Thema’s die aan bod komen tijdens de verschillende dansen zijn paranoia, luchtschrijven, eenzaamheid en eeuwigheid. Hoe de dansers dat op het podium zullen brengen, kan je alleen maar ervaren vanuit de zaal. De voorstellingen beginnen steeds om 20.15 u. en kaarten zijn te verkrijgen op imagotijl.be/tickets.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.