Eddy Loos krijgt 32ste Egelprijs

Eddy Loos (midden) werd eerder ook al in de bloemetjes gezet op de kampioenenhulde van de gemeente Pelt. (Op foto tussen burgemeester Frank Smeets en schepen Leen Gielen)
Marc Faes - Fotopelt Eddy Loos (midden) werd eerder ook al in de bloemetjes gezet op de kampioenenhulde van de gemeente Pelt. (Op foto tussen burgemeester Frank Smeets en schepen Leen Gielen)
Naar goede gewoonte reikte Jong CD&V Pelt op paasmaandag de Egelprijs uit. Dit jaar ging deze naar Eddy Loos, die afgelopen jaar Belgisch Kampioen werd in de G-paardensport. Kinderdagverblijf Karbonkeltje en Showkoor Rise-up waren de overige genomineerden.

De Egelprijs zet telkens een Peltse persoon, organisatie of vereniging in de kijker die op één of andere manier uitblonk en op die manier Pelt op de kaart heeft gezet. Tijdens de academische zitting in de Kompen (St.-Huibrechts-Lille) stelden de drie genomineerden zichzelf voor.

“Het was, zoals ieder jaar weer een lastige oefening om tot drie fantastische genomineerden en een laureaat te komen”, vertelt Dennis Fransen, voorzitter van Jong CD&V Pelt. “Dit is een enorme weelde en toont aan dat de diversiteit aan talent, doorzettingsvermogen en zin voor ondernemen in Pelt groot is. De drie genomineerden zijn stuk voor stuk en elk op hun eigen manier pracht-ambassadeurs voor de warmte die onze gemeente uitstraalt”.

Uiteindelijk mocht G-ruiter Eddy Loos als laureaat met de 32e egel naar huis. “De wilskracht die Eddy Loos toont om 16 jaar na een onfortuinlijke val van zijn paard opnieuw door te stoten naar de top in de G-paardensport, is indrukwekkend. Een verdiende laureaat.” besluit Fransen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.