AngelEye detecteert drenkelingen op bodem van Dommelslag

De detectoren (te zien onder water) slaan alarm wanneer er een lichaam of object op de bodem ligt, zodat de redder aan de rand van het zwembad meteen in actie kan schieten
LAGO De detectoren (te zien onder water) slaan alarm wanneer er een lichaam of object op de bodem ligt, zodat de redder aan de rand van het zwembad meteen in actie kan schieten
LAGO Pelt Dommelslag liet de voorbije weken een speciaal AngelEye-drenkelingendetectiesysteem bouwen. Dit systeem speurt met speciale onderwatercamera’s de bodem af en slaat alarm van zodra een persoon of een voorwerp gedurende een bepaalde tijd stil blijft liggen. “Deze camera’s betekenen een extra tool voor de redders, maar vervangen ze in geen geval”, aldus centrummanager Bert Thijs.

Zwemmen is uiteraard gezond voor het lichaam, maar om er ook een veilige sport van te maken, liet LAGO in verschillende Belgische zwemparadijzen het systeem bouwen. “Het systeem zorgt voor een alarm en stuurt ook de betreffende locatie door. De redder krijgt dit signaal op zijn horloge. Vanuit de gedachte dat je nooit ogen genoeg kan hebben, betekent dit systeem een bijkomende tool om te streven naar een nóg veiligere zwemomgeving voor de bezoekers. Aan de bezettingsgraad van de redders verandert niets”, onderstreept Thijs.

Het resultaat moet een ontspannende en zorgeloze dag vakantie zijn voor het hele gezin. Naast Pelt waren het afgelopen jaar ook de zwembaden van Gent, Lier, Beveren, Bergen en Zwevegem aan de beurt. Eerder kreeg men in Brugge al een drenkelingendetectiesysteem en Kortrijk staat op de agenda voor 2018.

Bekijk de werking van het systeem ook via deze link
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.