250 kaartjes aan mensen in eenzaamheid

De initiatiefnemers van Jong CD&V Pelt op de markt
RV De initiatiefnemers van Jong CD&V Pelt op de markt
Deze zaterdagvoormiddag konden bezoekers van de Neerpeltse markt een warme boodschap schrijven op verschillende kerstkaartjes, die vervolgens aan personen in eenzaamheid bezorgd werden. In totaal gingen 250 kerstkaarten de deur uit.

De kerstkaartjes werden gemaakt door zorggebruikers van dagcentrum ’t Fierkant, waar ook de opbrengst van de verkoop heen ging. Wie zich geroepen voelde om in de pen te kruipen, kreeg ondertussen een warme chocomelk of jenever. Het initiatief kwam van Jong CD&V Pelt. “Eenzaamheid is één van de grootste, maar vaak verborgen problemen van deze tijd”, vertelt voorzitter Katrien Geelen (die tot minstens januari het voorzitterschap overneemt nu Dennis Fransen provinciaal voorzitter werd, red.). “We willen met deze eindejaarsactie een warm gevoel geven aan eenzame mensen tijdens de feestdagen en op deze manier ons steentje bijdragen aan de strijd tegen vereenzaming.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.