Vliegbasis Kleine-Brogel opent deuren voor buren en jongeren

Opstijgende straaljager.
Mine Dalemans Opstijgende straaljager.
Deze vrijdag zal de vliegbasis van Kleine-Brogel de deuren openen voor het grote publiek. De ‘burenkijkdag’ is bedoeld om de inwoners van Peer en de omliggende gemeenten een blik achter de schermen te geven, terwijl jongeren uit heel Vlaanderen op de ‘jobdag’ kennis kunnen maken met de grote variëteit aan beroepen op de vliegbasis.

De speciale opendeurdag wordt georganiseerd door de 10de Tactische Wing. Zij zijn fier op de vliegbasis die jaarlijks zo’n 6.500 vlieguren genereert. Een gedeelte daarvan wordt gevlogen in het buitenland tijdens operaties en grootschalige en gecombineerde oefeningen. De overige trainingsuren worden gepresteerd vanuit de thuisbasis zelf.

Al die vliegbewegingen passeren uiteraard niet onopgemerkt. Vele omwonenden zijn hiermee opgegroeid en kijken al lang niet meer op van een overvliegende jet. Toch bestaat er ook irritatie bij bepaalde inwoners. De vliegbasis weet dat jachtvliegtuigen heel wat decibels produceren en nodigt ter compensatie haar ‘buren’ uit, om een beter inzicht te krijgen in het reilen en zeilen van de vliegbasis.

Jobs

Studenten van de derde graad zijn dan weer welkom om aan specifieke standen meer uitleg te krijgen over allerlei soorten jobs. Specialisten van de vliegbasis bemannen deze standen, voeren demo’s uit en staan bezoekers te woord over hun taken binnen de vliegbasis.

Intussen zullen er ook heel wat vliegactiviteiten te zien zijn. Vliegbasis Kleine-Brogel ontvangt namelijk internationale luchtvaartteams, die er het weekend doorbrengen voor hun deelnames aan de Sanicole International Airshow te Hechtel-Eksel.

Inschrijven verplicht

Inschrijven is verplicht. De omwonende geïnteresseerden kunnen zich via de gemeentelijke website of de website www.kleinebrogelairbase.be registreren en een toegangsticket op naam en adres aanvragen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.