Van legendes over dieren tot autovoetbal: dit zijn vijf weekendtips voor Limburg

OUDSBERGEN: Zomernachtrondleiding Natuurhulpcentrum

Eén van de tijgers in het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen.
Natuurhulpcentrum Oudsbergen Eén van de tijgers in het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen.

Maak kennis met de dieren van het Natuurhulpcentrum in een héél andere sfeer. Dit keer kan je er deelnemen aan een begeleide avondwandeling waarbij eeuwenoude volksverhalen en legendes over dieren worden verteld. Leuk voor jong en oud. Als afsluiter kan er een cocktail gedronken worden op het terras.

De rondleiding start om 18.30 uur en eindigt rond 20.30 uur. Volwassenen betalen 9 euro, kinderen 3 euro. Inschrijven kan op 089/85.49.06.

LEOPOLDSBURG: Harley Days

Archiefbeeld Harley Days 2015.
Mine Dalemans Archiefbeeld Harley Days 2015.

Born to be wild! Haal uw stalen ros maar van stal, want dit weekend scheuren naar jaarlijkse gewoonte de tweewielers door Leopoldsburg. Drie dagen Harley Days op vrijdag, zaterdag en zondag. Zaterdag om 15 uur start de tour van 50 kilometer waar ongeveer 500 bikers aan deelnemen. Vanaf 16 uur komen de motards opnieuw het centrum van Leopoldsburg binnengereden. In de zijstraatjes staan veel standjes en kraampjes opgesteld mét livemuziek. Zondag staat voor het eerst helemaal in het teken van het thema Rockabilly. Rock on!

PEER: Autovoetbal

Auto Voetbal Peer
Auto Voetbal Peer Auto Voetbal Peer

In Peer beleven ze dit weekend de meest spannende voetbalmatch van het jaar. Op zondag 28 juli nemen autobestuurders in groepjes van drie het tegen elkaar op. Zij crossen tegen elkaar in hun verstevigde en ‘gepimpte’ auto’s en moeten zoveel mogelijk doelpunten scoren. Het spel wordt gespeeld met een bal van maar liefst 1.30 meter hoog.

Wie blijft veilig met z’n vier wielen op de grond, of eindigt helaas op z’n dak? Haal alvast oma’s oude Ford Fiesta uit die stoffige garage, sloop de zetels uit het wrak dat daar toch maar wat in de weg staat en beleef nog eens een keertje fun. Aftrap om 13 uur aan de Deusterstraat in Peer op het festivalterrein van Blues Peer. 

HEUSEN-ZOLDER: Wereldkampioenschap BMX

ANP

Op het circuit van Zolder vindt zaterdag voor de tweede keer het wereldkampioenschap BMX plaats. Vier jaar geleden kwam het WK ook al naar Heusden-Zolder. Deze editie gaat het om maar liefst 3.750 deelnemers uit 47 landen. 

Eerder deze week konden de jongeren al hun kunsten tonen, maar dit weekend komen de grote kleppers aan bod. De BMX-track is uitdagend en behoort tot de beste van de wereld. De piloten starten op de 8 meter hoge starthelling en nemen hoge jumps en spectaculaire bochten. Meer info op www.circuit-zolder.be.

TONGEREN: Antieke modelbouwers

Antieke modelbouwvliegtuigjes.
Modelbouwvliegtuigjes Tongeren Antieke modelbouwvliegtuigjes.

De Tongerse Modelvleugels uit Henis organiseren zondag een bijeenkomst voor de ‘Society of Antique Modelers’ (SAM). Kortom: alle gepassioneerde modelbouwers van vliegtuigjes, liefst oldtimers. 

Piloten zullen er hun modellen tonen en ongetwijfeld ook mee vliegen. Jong en oud kunnen er leren hoe een modelbouwvliegtuig te besturen. De missie van SAM is om te genieten van vliegen, voor de fun, maar ook voor de competitie. Het event vindt zondag plaats aan Boeberg 110 in Tongeren.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.