Luchtmachtbasis Kleine-Brogel krijgt facelift

Een F-35 in beeld
ANP Een F-35 in beeld
Om in de toekomst F-35-gevechtsvliegtuigen te kunnen ontvangen , krijgen de luchtmachtbasissen van Kleine-Brogel en Florennes een facelift. In totaal gaat het om een investering van 275 miljoen euro, daarvan zou 150 miljoen naar Kleine-Brogel gaan.

In totaal kocht de Belgische luchtmacht 34 exemplaren aan van de nieuwe gevechtsvliegtuigen. Deze zullen op termijn de F-16-s vervangen. Er zijn wel heel wat aanpassingen nodig om deze vliegtuigen te kunnen ontvangen. Zo komen er op de luchtmachtbasissen twee nieuwe ‘F-35 compounds’. Dit bestaat uit gebouwen voor de voorbereiding en (de)briefings van missies, een plek om vier grote trainingssimulatoren te installeren, een onderhoudsloods waar zes vliegtuigen in passen, zestien overdekte en afsluitbare staanplaatsen en een ‘Quick Reaction Alert’-zone, met een verblijfplaats voor piloten en technici.

Het geld is al voorzien in de meerjarenbegroting van het leger. In Florennes zouden de werken starten in het voorjaar van 2022, Kleine-Brogel zou een jaar later volgen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • frans kwanten

    Daar hebben ze altijd geld voor !