Kevin Panhuyzen rijdt top twintig in wereldbeker

Mountainbike

Kevin Panhuyzen (Habitat Mountainbike Team) pakte afgelopen weekend uit met een heel sterke prestatie in de wereldbekermanche mountainbike in Lenzerheide. De Perenaar finishte in Zwitserland net binnen de top twintig. Een topresultaat.


"Zeg dat wel. Ik was zelf verrast met die prestatie. Ik rekende er op om de top dertig te kunnen rijden, maar dit resultaat is echt wel veel beter", aldus Panhuyzen, die ook meteen zijn selectie voor het EK op zak stak. "Voor het WK moet ik normaal gezien nog een topdertigplaats behalen, maar ik vermoed dat de prestatie in Zwitserland wel zal volstaan. Trouwens, beter doen wordt heel moeilijk, om nog maar te zwijgen over bevestigen. Vergeet ook niet dat het pas mijn eerste seizoen bij de elite is."


Over anderhalve week staat het BK op het programma en daar is er met het duo Kevin Panhuyzen en Jens Schuermans een Limburgs duel te verwachten. "Vergeet ook Ruben Scheire niet. Het wordt inderdaad een interessante wedstrijd met renners die ook internationaal een woordje kunnen meespreken." (KWP)