Kartonnen Elvissen brengen King weer tot leven

Twee leden van de organisatie en twee bandleden bij een kartonnen Elvis: v.l.n.r. Sté Leekens, Tim Schreurs, Jan Bas en Nico Vanhove.
Foto Birger Vandael Twee leden van de organisatie en twee bandleden bij een kartonnen Elvis: v.l.n.r. Sté Leekens, Tim Schreurs, Jan Bas en Nico Vanhove.
Het is dit jaar veertig jaar geleden dat Elvis Presley overleed in Graceland. Om de muziek en het leven van 'the King of Rock'n Roll' te eren worden grote en originele dingen ingezet. Zo verschijnen er momenteel op tal van plaatsen in Peer en omstreken kartonnen Elvissen waarmee selfie-wedstrijden georganiseerd worden. Met een optreden van een tributeband wordt 4 maart een hoogdag.

De tienkoppige liveband 'The King Alive' zal in 't Poorthuis een meer dan twee uur durende show brengen die een eerbetoon brengt aan Elvis.

Imitator

"Hoewel zanger Jan Bas (zoals 70% van de band) nog niet geboren was toen Elvis stierf, is hij misschien niet de enige maar alvast wel de beste Elvis-imitator van de Lage Landen. Aangevuld met perfecte replica's van Elvis' jumpsuits, authentieke Elvis podiumdecorstukken en Amerikaanse showelementen is deze show het allerdichtst dat je bij een Elvisshow kan geraken anno 2017", oppert Tim Schreurs van VZW Rock Wauberg en VZW Nonsense die de organisatie op zich nemen.

Memphis

Naast de kartonnen Elvissen, worden er nog meer acties ondernomen. Zo wordt FM Goud op die bewuste 4 maart omgedoopt tot FM Graceland. "Bovendien is Elvis' reis van Memphis naar Peer volledig gefilmd en vakkundig verwerkt tot een knappe 7-delige minireeks, geproducet door regisseur Levi Lenaerts, gekend van zijn werk met onder meer Isbells en Marble Sounds.


De afleveringen van deze minireeks zullen wekelijks gepost worden op de sociale media", geeft Scheurs nog mee. (BVDH)