Hobbykok maakt Peers gerecht als ze gezicht wordt van 'VTM Koken'

An Steyvers pakt graag uit met haar Zuiderse keuken.
Foto Borgerhoff An Steyvers pakt graag uit met haar Zuiderse keuken.
Vandaag is het de laatste dag dat je kan stemmen wie een jaar lang het gezicht van VTM Koken moet worden. De 37-jarige An Steyvers uit Peer maakt nog steeds kans op deze speciale titel. De winnaar van de wedstrijd mag bovendien ook op reis. "Ik kook al sinds mijn vijftiende, toen werd ik vegetariër en leerde ik op jonge leeftijd creatief om te gaan met voeding", legt de Peerse uit.

An werd door vrienden en familie een beetje gepusht om deel te nemen aan de wedstrijd.


"Koken is gewoon mijn hobby. Wanneer ik tijd heb, kook ik van alles en nog wat. Zeker de zuiderse kuiken staat me aan. Een lekkere Italiaanse schotel met het juiste glas wijn, daar kan ik echt van genieten", aldus Steyvers, die tijdens de wedstrijd al gerechten uit de mediterrane keuken voorschotelde aan Sofie Dumont en Johan Terryn.

Leerkracht

Opvallend is dat de Peerse keukenprinses ook leerkracht is aan het Agnetencollege in Peer, waar ze les geeft in haarzorg.


"Ook een creatief thema, dat zit wel in mij", lacht ze. Bonuspunten op de examens in ruil voor een stem heeft ze niet gegeven, maar op de school weet wel iedereen dat ze deelneemt aan de wedstrijd. Ook burgemeester Steven Matheï liet al weten dat hij supporter is van An. "Als ik win, beloof ik dat ik een Peers gerecht zal maken met allerlei streekproducten.


Ik besef echter ook wel dat jongere deelnemers iets handiger zijn op het internet, maar als ik iets doe dan ga ik ervoor. Ik hoop dus wel dat ik kan winnen. De leerlingen zijn sowieso niet van mij af, want ik kan gerust blijven lesgeven en het gezicht zijn van VTM Koken.


Stemmen kan op www.vtmkoken.be (BVDH)