Gitarist Cedric Honings (18) brengt eerste CD uit

Cedric in actie.
Foto Marc Faes Cedric in actie.
Cedric Honings, nog maar pas achttien jaar geworden, heeft zijn eerste CD uitgebracht. De jonge Perenaar nam 'Tiny Wooden Gods' op in Londen bij de Australische componist Roland Chadwick. "De CD is de ideale promotie voor mijn werk en een stap in de goede richting in mijn muziekcarrière", vertelt Cedric.

De gitarist speelt op zijn CD voornamelijk moderne muziek voor de klassieke gitaar. "Al staan er ook wel drie klassieke nummers op van onder meer Bach", legt hij uit. De CD is volledig instrumentaal, gezongen teksten kan je er dus niet op vinden. "Het was een unieke ervaring om in de studio te werken en via Roland heb ik ook heel veel tips gekregen voor mijn gitaarspel. Het maken van een CD was een uitstekende leerschool en bovendien kan ik zo mezelf ook eens aan het werk horen. Dat is toch interessant!", aldus de jongeman die in 2013 al de Nationale Wedstrijd Nicolas Alfonso in Brussel won en een jaar later de eerste prijs op het Antwerpse Gitaarfestival op zijn naam schrijft.


Op de agenda van de Perenaar staan nu verschillende concerten en samenwerkingen met orkesten. Hij zal ook deelnemen aan enkele wedstrijden. "Daarnaast staan er nog een stage in Italië en in Santiago de Compostella op mij te wachten." De Perenaar, die volgens Chadwick al als een ervaren muzikant klinkt en een grote virtuoos in wording is, studeert aan het conservatorium in Brussel met een creditcontract naast zijn laatste jaar Latijn-Wiskunde aan het Don Boscocollege te Hechtel. . "Ik wil een toekomst in de muziekwereld en van mijn passie mijn beroep maken", onderstreept hij.


Zijn CD kan je bestellen via www.cedrichonings.com. (BVDH)