Fietsteller in Fietsstraat

Voorbeeld van een Fietsstraat.
Henk Deleu Voorbeeld van een Fietsstraat.
Stad Peer zal een fietsteller installeren in de Fietsstraat. Op die manier zal het kunnen meten hoeveel fietsers precies gebruik maken van de straat dwars doorheen het historisch stadscentrum. De info kan nuttig zijn bij mogelijke optimalisatie.

De Fietsstraat loopt sinds december 2016 door Peer. Het is een rijweg geworden met aangenaam fietscomfort en eigen verkeersregels. De fietser heeft er immers altijd voorrang en de auto is te gast. Hoe meer zicht de stad heeft op de fietsstromen, hoe beter men er rekening mee kan houden. De plaatsing van de fietsteller gaat door op vrijdag 5 oktober. Daarvoor vinden er kleine werkzaamheden aan het wegdek plaats. Het verkeer zal dan tijdelijk in één richting omrijden, via de Achtermarkt. Een rijstrook blijft steeds vrij. Gezien de korte duur van de werken, is de verkeershinder beperkt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.