Expo ‘Wolven in Limburg’ trekt naar Peer

De wolvententoonstelling met deze opgezette wolf Roger.
Karolien Coenen De wolvententoonstelling met deze opgezette wolf Roger.
Er is lichte ongerustheid over wolvin Naya en haar welpen, die al een hele tijd niet meer gezien zijn in Limburg. De expo ‘Wolven in Limburg’ toert echter vrolijk verder door Limburg en houdt vanaf woensdag halt in Peer. Nog tot en met 20 oktober kan je de expo in het toeristisch onthaalkantoor op de Markt bezoeken.

Via deze reizende expo worden bezoekers geïnformeerd over de aanwezigheid van wolven in Limburg en wordt er een antwoord gegeven op de vragen van inwoners. “De voorbije maanden waren er in Peer een aantal incidenten, waarbij onder meer schapen gedood werden”, zegt schepen van Landbouw Dirk Colaers (CD&V). “Samen met de bevoegde diensten hebben wij al ingezet op het informeren en sensibiliseren van de veehouders. Zo zijn er intussen al verschillende weiden voorzien van een speciale omheining. Ook dit hoort bij het verhaal van de wolf en daarom hebben we een infostand over de speciale wolfwerende omheining toegevoegd aan de expo.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.