Digitaal meldpunt voor everzwijnen

In november komt er ook in Zonhoven een drukjacht op everzwijnen.
Toon Royackers In november komt er ook in Zonhoven een drukjacht op everzwijnen.
Via een digitaal meldpunt van Stad Peer kan je eenvoudig melding maken van een everzwijn. Dit beestje komt steeds meer voor in Vlaanderen. Helaas zorgt dat voor heel wat overlast. Zowel wanneer je een everzwijn gespot hebt als wanneer je schade vaststelt, kan je dat melden.

De Stad Peer werkt samen met de Wildbeheereenheid De Korhaan om de populatie van everzwijnen onder controle te houden. Aangezien zij een uitgestrekt gebied monitoren, is een extra paar ogen altijd welkom. Je meldt het via www.peer.be/everzwijnen. Die melding gaat dan rechtstreeks naar Stad Peer en de Peerse WBE De Korhaan. Zo kunnen zij snel actie ondernemen om schade te voorkomen en te bestrijden.

Samenwerken met buurgemeenten 

In de toekomst beoogt de Stad Peer een samenwerking met de omliggende gemeenten en wildbeheereenheden. Jagers mogen enkel in hun eigen jachtgebied jagen. Als alle samenwerkende gemeenten een gelijkaardig meldpunt hebben, kan de melding onmiddellijk naar alle gemeenten en wildbeheereenheden gaan. Als een everzwijn dan de grens oversteekt, zijn de jagers van die gemeente al op de hoogte en kunnen ze kort op de bal spelen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.