Cedric Honings (16) terug van exclusieve Gitarrenwoche

Cedric Honings (tweede van links) mocht alle solostukken van het orkest spelen.
Foto Jesse Broekx Cedric Honings (tweede van links) mocht alle solostukken van het orkest spelen.
Cedric Honings is terug uit Duitsland. Daar nam de 16-jarige gitarist uit Peer deel aan de Rotenburger Gitarrenwoche, een gitaarcursus voor gitaristen uit heel de wereld waar slechts 30 deelnemers worden toegelaten.

"Dit jaar waren we met 29", zegt Cedric. "Ik was de enige Belg." Hij werd er door organisator en dirigent Hans Wilhelm Kaufmann aangeduid als orkestmeester. "Dat was een nieuwe en unieke ervaring voor mij. Daardoor mocht ik ook alle solostukken van het orkest spelen", vertelt Cedric. "Het was een fantastische week en ik heb weer veel bijgeleerd. Door deel te nemen aan zulke stages verhoog ik mijn niveau."


Onlangs nam de jonge gitarist samen met de Australiër Roland Chadwick zijn eerste cd op in Londen. Later zal hij ook concerten geven in Engeland. "Cedric is een geweldige gitarist. Op zijn zestiende klinkt hij als een doorgewinterde muzikant", is die laatste lovend. "Het was een onvergetelijke ervaring om een cd te mogen opnemen. Ik heb al verschillende wedstrijden gewonnen, maar dit was het mooiste wat ik ooit gedaan heb. Het smaakt naar meer."


De jonge gitarist hoopt carrière te maken als soloartiest. "Maar meewerken aan filmmuziek zou ik fantastisch vinden."


En of hij de nieuwe Eric Clapton of Jimi Hendrix wil worden? "Als ik tijd zou hebben, zou ik zeker bij een popgroep willen spelen, maar mijn voorkeur gaat naar klassieke muziek."


(JBN)