Boslandgemeenten brengen toeristische gids uit

Burgemeester van Peer Steven Matheï (CD&V) stelde de nieuwe toeristische gids voor.
Karolien Coenen Burgemeester van Peer Steven Matheï (CD&V) stelde de nieuwe toeristische gids voor.
Boslandgemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt hebben de eerste editie van een toeristische gids uitgebracht. Deze gids neemt bezoekers per thema op sleeptouw door de vier gemeenten. De aandacht gaat naar fietsen, wandelen, kinderen, cultuur, verrassingen en leuke plekjes. In totaal worden 30.000 exemplaren van de gids verspreid.

‘Groots in beleving’, zo heet de gids die Bosland onder de loep neemt. Uiteraard schenkt de gids veel aandacht aan het Noord-Limburgse fietsroutenetwerk, met aandacht voor ‘fietsen door de bomen’, culinaire fietslussen en historiek. Ook Bosland als wandelparadijs kon niet ontbreken. Kinderen worden dan weer uitgenodigd om kampen te komen bouwen en schatten te zoeken. Daarvoor zijn er zelfs leuke interactieve tochten beschikbaar.

De culturele liefhebbers kunnen bij Bosland terecht voor onder meer de taferelen van Bruegel en glasartiesten. Wie zich wil laten verrassen kan er ook terecht voor sportieve activiteiten, zoals paardrijden, de Dommel afvaren of met een sportvliegtuigje van de grond gaan. In Noord-Limburg zijn het sneeuw- en zwemparadijs geen groot geheim, maar andere Vlamingen zullen zich zo zeker laten verrassen. Ten slotte worden er ook enkele mooie plekjes voor een gezellige picknick opgelijst. De gids ligt momenteel bij heel wat toeristische partners en zal onder meer worden gepresenteerd op de wandel- en fietsbeurs van Utrecht.

De gids van de Boslandgemeenten heet ‘Groots in beleving’.
Karolien Coenen De gids van de Boslandgemeenten heet ‘Groots in beleving’.
Karolien Coenen