Arbeiders krijgen betonnen gevelpaneel op zich: één slachtoffer in kritieke toestand afgevoerd per helikopter

De hulpdiensten riepen ook de hulp in van een traumahelikopter.
Marco Mariotti De hulpdiensten riepen ook de hulp in van een traumahelikopter.
Bij een zwaar arbeidsongeval op een bedrijventerrein in Peer zijn vier werknemers van een dakwerkersbedrijf uit Lommel gewond geraakt toen een betonnen gevelpaneel op hen viel. Eén van hen liep zware verwondingen aan beide benen op en werd in kritieke toestand afgevoerd met een helikopter. Twee anderen zijn zwaargewond, de vierde arbeider lichtgewond.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

 De vier arbeiders waren bezig met de constructie van een luifel in de Ambachtslaan, toen het opeens misging. Een arbeider die het betonnen paneel op zich kreeg, is zeer ernstig gewond, zo verklaart burgemeester Steven Matheï (CD&V). Het slachtoffer zou zware verwondingen aan beide benen opgelopen hebben.

Verschillende ziekenwagens en mugteams kwamen ter plaatse. Een traumahelikopter is opgeroepen om de persoon die het paneel op zich kreeg, naar het ziekenhuis in Luik te brengen. De drie andere arbeiders zijn met verwondingen naar andere ziekenhuizen afgevoerd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.