Arbeiders krijgen betonnen gevelpaneel op zich: één slachtoffer in kritieke toestand afgevoerd per helikopter

De hulpdiensten riepen ook de hulp in van een traumahelikopter.
Marco Mariotti De hulpdiensten riepen ook de hulp in van een traumahelikopter.
Bij een zwaar arbeidsongeval op een bedrijventerrein in Peer zijn vier werknemers van een dakwerkersbedrijf uit Lommel gewond geraakt toen een betonnen gevelpaneel op hen viel. Eén van hen liep zware verwondingen aan beide benen op en werd in kritieke toestand afgevoerd met een helikopter. Twee anderen zijn zwaargewond, de vierde arbeider lichtgewond.

 De vier arbeiders waren bezig met de constructie van een luifel in de Ambachtslaan, toen het opeens misging. Een arbeider die het betonnen paneel op zich kreeg, is zeer ernstig gewond, zo verklaart burgemeester Steven Matheï (CD&V). Het slachtoffer zou zware verwondingen aan beide benen opgelopen hebben.

Verschillende ziekenwagens en mugteams kwamen ter plaatse. Een traumahelikopter is opgeroepen om de persoon die het paneel op zich kreeg, naar het ziekenhuis in Luik te brengen. De drie andere arbeiders zijn met verwondingen naar andere ziekenhuizen afgevoerd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.