An Steyvers (37) wordt gezicht van 'VTM Koken'

An Steyvers aan de slag in de keuken.
Foto Borgerhoff An Steyvers aan de slag in de keuken.
Gisterenavond maakte 'VTM Koken' bekend wie een jaar lang hun nieuwe gezicht zou worden. Uiteindelijk was die eer weggelegd voor de 37-jarige An Steyvers uit Peer. Ze beloofde dat ze een Peers gerecht zou maken als ze zou winnen, dus de hele stad zal later meegenieten van de titel. "Dat vieren we met een flesje bubbels en goed gezelschap", lachte de hobbykokkin gisterenavond.

Sofie Dumont, chef-kok en presentatrice van 'De keuken van Sofie' maakte gisteren het goed nieuws bekend. Ze trok daarvoor zelfs naar het huis van de winnares met een boeket bloemen, een fles champagne en ook een reischeque, waarmee An een tripje naar een culinaire bestemming zal maken.


De Peerse vrouw reageerde duidelijk verrast. "Ik had dit echt niet verwacht en ben zeer gelukkig. Ik kan nu de hele zomer nadenken over heerlijke gerechtjes", reageerde ze. Vanaf september zal An online de kijkers verrassen met smakelijk gerechtjes.

Tonno Tonnata

An is gespecialiseerd in de zuiderse, Mediterraanse keuken en maakte risotto tijdens haar eerste kookdag. Vooral haar Tonno Tonnata viel in de smaak. Naast hobbykokkin is An ook leerkracht an het Agnetencollege in Peer, waar ze les geeft in haarzorg. Eerder liet ze al weten die functie te willen combineren met haar job bij VTM. Burgemeester Steven Matheï (CD&V) was alvast heel blij met de winnares, en ook met haar belofte om voor een Peers gerecht te zorgen. "Ik ben bereid om proefkonijn te zijn", klonk het bij de Peerse burgervader. (BVDH)