An maakt (zoals beloofd) Peers gerecht, burgemeester speelt met plezier proefkonijn

An Steyvers laat burgemeester Steven Matheï van haar cupcakes proeven.
VTM Koken An Steyvers laat burgemeester Steven Matheï van haar cupcakes proeven.
In het voorjaar won An Steyvers (37) de Vers Talent-wedstrijd van VTM. Daarom mag ze vanaf deze week elke week een nieuw lekker en zuiders gerecht klaarmaken voor vtmkoken.be. An beloofde dat wanneer ze de wedstrijd zou winnen, ze voor alle Perenaren een gerechtje zou maken als bedanking. Dat deed ze al in de eerste aflevering, burgemeester Steven Matheï (CD&V) was proefkonijn.

An overtuigde de jury met haar liefde voor de Italiaanse keuken. Tijdens de voorbije zomermaanden doken de mensen van het programma de keuken van An in om samen met haar een heleboel gerechtjes te maken. Voor het Peerse gerecht koos An uiteindelijk voor cupcakes. "Uiteraard werden daarin peren verwerkt. Bovendien voegde ik ook nog unieke perenlikeur toe, gemaakt door distilleerderij De Korhaan uit Hechtel", vertelt An, die nog altijd leerkracht aan het Agnetencollege is. In het gerecht zit verder ook nog amandel en mascarponecrème.


Matheï steunde An tijdens de wedstrijd en hij kreeg op het stadshuis dan ook een verrassingsbezoekje van de Peerse vrouw. "Het heeft gesmaakt", oordeelde hij met de glimlach. Het hele recept vind je met tekst en beeld via www.koken.vtm.be/VersTalent.


 (BVDH)

VTM Koken