168 plaatsen in Agnetencollege meteen bezet op eerste inschrijvingsdag, 17 kinderen op wachtlijst

Het oude en nieuwe collegegebouw
Benoit De Freine Het oude en nieuwe collegegebouw
De inschrijvingen bij het Agnetencollege zijn dinsdag van start gegaan. Sinds de verhuizing van de middelbare school naar een nieuwe locatie is de vraag naar een plaatsje erg groot. Dankzij een zelfbedacht systeem van ouders was het niet nodig om te kamperen aan de school. “Uiteindelijk zijn de 168 plaatsjes voor het eerste leerjaar A allemaal bezet, 17 kinderen staan op de wachtlijst”, vertelt Rik Schepers van het schoolbestuur.

Het waren de ouders zelf die een lijst invoerden waarop je als kandidaat drie keer per dag een handtekening moest zetten. Deze aanmeldingsmomenten vervingen de permanente aanwezigheid die vorig jaar te zien was aan de school. Toen kampeerden ouders om hun schoolgaand kind te verzekeren van een plekje in het eerste middelbaar. Nu konden ouders tussen de aanmeldingsmomenten naar huis gaan en rustig Pasen vieren.

Geen wachtlijst voor B-klassen

In totaal biedt het eerste middelbaar dus plaats aan 168 leerlingen, maar zestig plaatsen gingen al naar broers en zussen van huidige leerlingen en kinderen van personeel. De overige 108 plaatsen in de zogenaamde A-klassen waren zaterdagavond volzet. “We creëerden nochtans 24 extra plaatsen, niet genoeg om iedereen meteen van een plaats te geven”, zegt Schepers. “In de B-klassen zijn 11 van de 24 plaatsen volzet. Hiervoor is dus geen wachtlijst nodig.

Bij de opening van het Agnetencollege in 2016 waren er 620 leerlingen, volgend jaar zullen dat er ongeveer duizend zijn. Om de grote toestroom op te vangen kocht de school het nabijgelegen Collegegebouw, dat eerder al dienst deed als schoolgebouw. Hier zouden volgend jaar al vaklokalen en gewone leslokalen komen. Geen enkele klas zal hier permanent lessen volgen. In 2020-2021 hoopt men hier ook de eerste verdieping in gebruik te nemen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.