Park '16 in Kasteeldomein

Park '16 in het Kasteeldomein vormt zaterdag het hoogtepunt van de kermis. Traditioneel vormen muziek en vuur het avondprogramma. De Nederlandse brassband Heavy Hoempa brengt vanaf 20 uur hardrock op een eigenzinnige manier. AC/DC, Nirvana, Rammstein werden bewerkt voor een koperensemble. Het percussie-ensemble DrumSpirit uit Dadizele imponeert met Drumline XL, een drumoptreden met 30 jonge talenten. DrumSpirt behaalde internationaal al veel succes.

Net als de vorige jaren krijgt vuur een prominente plaats. De Nederlandse vuurkunstenares Annemarie Schoonens kleedt vanaf 20.30 uur het binnenplein aan met vuursculpturen. Ondertussen geeft ze ook een performance met vuur.

Vanaf 22 uur is het jaarlijks vuurwerk voorzien. De kasteelvijver neemt hiervoor een belangrijke plaats in. Vuurwerk en water worden met elkaar geconfronteerd in een unieke show. Nadien is er animatie in verschillende horecazaken. Koklikoo, d'Oude Timmerie, Spoorlijn '64, The Corner, De Volksbond en jeugdhuis De Moane verrassen de bezoeker met aangepaste muziek. (DBEW)