De parking aan de begraafplaats wordt uitgebreid met 33 plaatsen zodat er voldoende capaciteit is voor zowel de sportzone als het kerkhof.
Volledig scherm
De parking aan de begraafplaats wordt uitgebreid met 33 plaatsen zodat er voldoende capaciteit is voor zowel de sportzone als het kerkhof. © Kristof Pieters

Paar maanden vertraging voor aanleg nieuwe voetbalpleinen KSK Beveren door procedurefout RUP

BeverenDe aanleg van de nieuwe sportzone Glazenleeuw heeft enkele maanden vertraging opgelopen. Het RUP voor de bestemmingswijziging van de gronden moet worden overgedaan door een procedurefout. Hierdoor zal voetbalclub KSK Beveren het nieuwe seizoen nog op de oude stek moeten starten.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Plattelandscentrum Paddenbroek opende officieel de deuren met groot openingsweekend
  PREMIUM
  Gooik

  Platte­lands­cen­trum Padden­broek opende officieel de deuren met groot openings­week­end

  Het voorbije jaar werd plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik volledig vernieuwd. Toeristen en inwoners konden er al enkele weken terecht voor een drankje, maar afgelopen weekend vond er de échte plechtige opening plaats. Het groot openingsevenement met optredens en een heleboel workshops lokte honderden mensen naar de vernieuwde site. Vanaf nu is het voor echt, want Paddenbroek wordt zo een plekje met veel toeristische en educatieve mogelijkheden.