Directeursteam Stephanie Van Acker en Arne Van Haelewijn van Schooltrio in Houthulst tijdens de testing. "De kleuterschool van Jonkershove blijft deze week dicht. We nemen geen risico."
Volledig scherm
PREMIUM
Directeursteam Stephanie Van Acker en Arne Van Haelewijn van Schooltrio in Houthulst tijdens de testing. "De kleuterschool van Jonkershove blijft deze week dicht. We nemen geen risico." © Benny Proot

OVERZICHT. Deze scholen sluiten de deuren uit vrees voor Britse coronavariant: “Alle leerlingen meteen uit de klassen gehaald”

VLAANDERENSpelen de kinderen dan toch een bepalende rol bij de verspreiding van het coronavirus? Het lijkt er steeds meer op nu de ene na de andere school haar deuren moet sluiten nadat leerlingen en leerkrachten positief testten op Covid-19, soms zelfs op de nieuwe en gevreesde Britse variant.  “We nemen geen risico’s”, klinkt het bij veel directeurs en burgemeesters. Een overzicht van waar de poorten voorlopig gesloten blijven.

 1. Hoe onze ziekenhuizen zich wapenen tegen derde golf: "Er is te goedgelovig gerekend op de burgerzin”
  PREMIUM

  Hoe onze ziekenhui­zen zich wapenen tegen derde golf: "Er is te goedgelo­vig gerekend op de burgerzin”

  Het aantal ziekenhuisopnames neemt toe en met de hete adem van de Britse en Zuid-Afrikaanse varianten die het aantal besmettingen aanwakkeren, bereiden onze ziekenhuizen zich voor op een derde golf. Wat is momenteel de toestand in de klinieken, wat moet gebeuren om een implosie van het zorgsysteem te vermijden, en zijn er misschien ook lichtpunten? Vragen voor intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven) en Marc Noppen, longarts en CEO van het UZ Brussel.
 2. Filmpje toont hoe bezoek aan vaccinatiecentrum verloopt
  Spiere-Helkijn

  Filmpje toont hoe bezoek aan vaccinatie­cen­trum verloopt

  Op maandag 15 maart start het vaccineren van de brede bevolking van Spiere-Helkijn, Avelgem en Zwevegem. Het gaat alles samen over zo’n 29.000 inwoners, te beginnen met 85-plussers en risicopatiënten. Vaccineren gebeurt enkel op afspraak. Wie 18 jaar of ouder is, krijgt een uitnodiging met een code, datum en uur. Deze afspraak moet je bevestigen, verplaatsen of weigeren. Wie benieuwd is naar het verloop van de vaccinatie, ontdekt alles in een filmpje. Waarin de werking in vaccinatiecentrum Sint-Paulus in Zwevegem wordt getoond.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"