Renovatiewerken gemeentehuis van start

In het gemeentehuis van Overpelt beginnen maandag de renovatiewerken. Het gebouw wordt heringericht en moet ook duurzamer worden.

Onder meer de verwarming, ventilatie, stookplaats, isolatie én ramen van het gemeentehuis worden aangepakt. Er worden ook zonnepanelen geplaatst. "We willen zoveel mogelijk doen op zo weinig mogelijk vierkante meters. We zullen daarom een aantal diensten in het gemeentehuis onderbrengen. Het huidige politiekantoortje en het OCMW-gebouw komen zo leeg te staan. Het ene is al verkocht en het andere zal nog verkocht worden. Zo stoten we een aantal gebouwen af en werken we met veel meer mensen in minder gebouwen", legt burgemeester Jaak Fransen (CD&V) uit.

Loket vernieuwd

"Op het gelijkvloers komen de publieksdiensten met de raadszaal, de ceremonieruimtes en twee ontvangstruimtes. Het bestaande loket wordt vernieuwd en uitgebreid. Op de eerste verdieping moeten de mensen in principe niet meer komen. Het wordt één grote ruimte, bestaande uit verschillende zones, met keuken, zeteltjes en afgewerkte ruimtes. Kortom, een moderne werkplek."


Een vernieuwd gemeentehuis met een kostenplaatje van zo'n 4,1 miljoen euro dus, maar wat als er een fusie komt? "Dan is het geen weggegooid geld, want in de kernen heb je altijd nog een soort dorpswinkel nodig", is Fransen duidelijk. Eind dit jaar moeten de renovatiewerken worden afgerond. "Aanvankelijk werd gezegd dat we in fases zouden werken, maar dat gaat niet door. We denken dat dat niet erg comfortabel is, daarom gaan we tijdelijk naar een ander onderkomen." (BVDH)