Integratie Revalidatie & MS Centrum in Mariaziekenhuis

Op 31 januari hebben de algemene vergaderingen van het Revalidatie & MS Centrum van het Mariaziekenhuis beslist om op basis van een nog te ontwikkelen stappenplan het Revalidatie & MS Centrum te integreren met het Mariaziekenhuis. De integratie past in het herdenken van de gezondheidszorg in ons land.

In de toekomst zullen onder de vzw Mariaziekenhuis vallen die elk hun eigenheid op gebied van chronische en acute zorg blijven behouden. De twee werken al jaren constructief samen op vlak van onder meer labo, ziekenhuishygiëne, bewakingsdienst en IT-applicaties. Nu worden de krachten dus effectief gebundeld, al is er geen sprake van een fusie.


Wel beoogt de integratie een zo optimaal mogelijke werking van alle medische en niet-medische diensten van beide instellingen in de zorggemeente Overpelt en de ruimte Noord-Limburgse regio. Elke campus moet zijn sterktes en troeven trachten te bewaren. De beide organisaties nemen nu een jaar de tijd om de integratie geleidelijk aan te ontwikkelen en gestalte te geven. De patiënt zal weinig merken van de integratie en de dienstverlening blijven ervaren zoals ze nu is.


In totaal werken er 300 medewerkers en 5 artsen bij het Revalidatie & MS Centrum, waar 120 bedden staan. In het Mariaziekenhuis gaat het om 1.000 medewerkers, 120 artsen en 363 bedden. (BVDH)