Graci mikt hoger met tweede album 'Kleurrijker'

rv
'Kleurrijker': zo heet het tweede album van Graciano Dos Santos Sebastiao (20), zeg maar Graci. "Van producers hoorde ik dat enkele nummers potentieel voor de nationale radio hebben."

De carrière van Yung Graci uit Lindelhoeven bij Overpelt ging de afgelopen jaren pijlsnel omhoog. Het raptalent maakte een nummer voor de populaire videogame 'Watch Dogs 2', trad op in eigen regio en werkte voor de lokale televisie. Intussen is Graciano Dos Santos Sebastiao volwassener geworden en werd 'Yung Graci' gewoon Graci. Op 12 januari stelt hij zijn tweede album 'Kleurrijker' voor in Palethe.


De Nederlandstalige EP en bevat tien nummers. "Ik vertel op de EP over het goede gevoel dat je krijgt wanneer je naar iets kan toewerken. Daarnaast haalde ik inspiratie bij wat ik heb meegemaakt de afgelopen jaren. Ik probeer mezelf in elke situatie positief op te stellen, want zo haal ik het beste uit mezelf naar boven. Mijn eerste album 'Kalender' was veel donkerder."

Boef

Voor het album werkte Graci samen met Neerpeltenaar Staf Dominicus en Malik. "Dankzij hen blijft mijn stijl een unieke combinatie van rap, zang, R&B en soul. Zelf voel ik me meer schrijver dan artiest. Teksten schrijven zit in mij. Als we de studio ingaan, dan komen de woorden vanzelf."


Graci is momenteel fulltime bezig met muziek en probeert naam te maken. Dat lukt vrij goed. Zo stond hij op hetzelfde podium als Boef en Safi (van Safi & Spreej). "Andere artiesten gaven me de tip om op te passen voor valkuilen. Ik kwam de afgelopen jaren immers al mensen tegen die geen al te beste bedoelingen met me hadden en ik heb geleerd mijn buikgevoel te volgen. De nationale radio bereiken is de volgende stap. Zo hoorde ik van producers al dat ik enkele nummers heb die daar het potentieel voor hebben. Op termijn hoop ik vooral mijn plek te vinden op festivals, waar ik met een liveband en lichteffecten volledig tot mijn recht moet kunnen komen", aldus de Overpeltenaar. (BVDH)